Avrupa Ve Uluslararası İlişkiler Yl. Prg. Nedir ?

Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı, Avrupa Birliği, uluslararası ilişkiler ve küresel siyaset gibi konular üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere Avrupa entegrasyonu, uluslararası hukuk, küresel güvenlik, dış politika analizi ve diplomatik ilişkiler gibi konularda teorik bilgi ve analitik beceriler sunar. Öğrenciler, uluslararası politika süreçlerini anlayabilir, uluslararası örgütlerin işleyişini inceleyebilir, diplomatik ilişkileri analiz edebilir ve uluslararası anlaşmaların etkilerini değerlendirebilirler. Mezunlar, diplomatik misyonlarda, uluslararası kuruluşlarda, kamu sektöründe veya özel sektörde uluslararası ilişkiler uzmanı, dış politika analisti, diplomat veya araştırmacı olarak çalışabilirler. Ayrıca, uluslararası ticaret, uluslararası işbirliği ve küresel politika alanlarında kariyer fırsatları da mevcuttur.