Aile Sağlığı Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Aile Sağlığı Yüksek Lisans Programı, aile sağlığı alanında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere ailelerin sağlık ihtiyaçlarını anlama, aile sağlığını destekleme ve ailelere sağlık hizmeti sunma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.Aile Sağlığı Yüksek Lisans Programı mezunları, ailelerin sağlık durumunu değerlendirir, sağlıklı yaşam tarzını teşvik eder, hastalık önleme ve erken tanı stratejileri uygular ve ailelere sağlık eğitimi verir. Ayrıca, ailelerin sağlık hizmetlerine erişimini artırmak için kaynakları yönlendirir ve sağlık politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunurlar.Çalışma alanları açısından, Aile Sağlığı mezunları, sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde, toplum merkezlerinde veya özel uygulamalarda çalışabilirler. Ayrıca, kamu sağlık hizmetlerinde, hükümet kurumlarında veya sağlık eğitimi programlarında görev alabilirler. Aile Sağlığı mezunları, ailelerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmek ve ailelerin genel refahını artırmak için sağlık hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri sunarlar.

Sonuç olarak, Aile Sağlığı Yüksek Lisans Programı mezunları, aile sağlığı alanında uzmanlaşmış olup ailelerin sağlık ihtiyaçlarını anlama, sağlık hizmetleri sunma ve sağlık eğitimi verme becerilerine sahiptir. Ailelerin sağlıklı yaşam tarzı benimsemelerini teşvik ederek, hastalık önleme ve erken tanı stratejilerini uygulayarak ve sağlık kaynaklarını yönlendirerek ailelerin sağlık ve refahını desteklerler.