Finansal İktisat Ve Bankacılık Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Finansal İktisat ve Bankacılık Yüksek Lisans Programı, finansal piyasaların ve bankacılık sektörünün ekonomik teori ve uygulamalarını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, mikroekonomi, makroekonomi, finansal kurumlar, bankacılık, risk yönetimi, finansal politikalar gibi konulara odaklanırlar.

Mezunlar, bankacılık sektöründe, finans kurumlarında, finansal danışmanlık firmalarında, merkez bankalarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Bankacılık ve finansal analiz yapabilir, risk yönetimi stratejileri oluşturabilir, finansal piyasaların performansını değerlendirebilir ve bankacılık politikaları geliştirebilirler. Ayrıca, finansal ürünlerin fiyatlandırmasını yapabilir, kredi değerlendirmesi yapabilir, bankacılık regülasyonlarını analiz edebilir ve bankacılık sektörünün ekonomi üzerindeki etkilerini inceleyebilirler.