Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, işletmelerin ve çalışma hayatının ekonomik, sosyolojik, hukuki ve psikolojik boyutlarını inceler. Bu bölümde öğrenciler, işletme yönetimi, mikro ve makro ekonomi, çalışma hukuku, sendikalar, işletme psikolojisi ve iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitim alırlar. Bu bölümün amacı, öğrencilere iş dünyasındaki sorunları çözme, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve işveren-işçi ilişkilerinin yönetimi gibi konularda uzmanlaşma fırsatı sunmaktır. Mezunlar, hükümet, özel sektör veya sivil toplum kuruluşları gibi çeşitli kurumlar için çalışabilirler.

Çalışma Alanları

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunları, insan kaynakları yönetimi, iş analizi ve planlaması, işletme yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, iş hukuku, iş ilişkileri, işletme psikolojisi gibi konularda uzmanlaşmış iş pozisyonlarında çalışabilirler. Bunun yanı sıra, kamu kurumlarında çalışma hayatı ile ilgili politikaların oluşturulmasına ve yürütülmesine yardımcı olabilirler. Sendikalar, işveren birlikleri, meslek örgütleri gibi kurumlarda da istihdam edilebilirler.