Gelişim Odaklı Klinik Çocuk Ve Ergen Psikolojisi Yl. Prg. Nedir ?

Gelişim Odaklı Klinik Çocuk ve Ergen Psikolojisi Yüksek Lisans Programı, çocukların ve ergenlerin psikolojik gelişimini ve ruh sağlığını anlamayı ve desteklemeyi hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, çocuk ve ergen psikolojisinin temel teorilerini, gelişim dönemlerini, psikopatolojiyi, değerlendirme ve müdahale yöntemlerini öğrenirler.

Mezunlar, çocuk ve ergen psikolojisi alanında çalışan klinik merkezlerde, hastanelerde, ruh sağlığı kuruluşlarında, okullarda veya danışmanlık merkezlerinde çalışabilirler. Çocuk ve ergenlerin psikolojik değerlendirmelerini yapabilir, terapi ve danışmanlık hizmetleri sunabilir, psikolojik müdahale programları geliştirebilir veya eğitim kurumlarında rehberlik hizmeti verebilirler. Ayrıca, araştırma yaparak çocuk ve ergen psikolojisi alanında bilgi birikimini artırabilir ve bu alanda yeni yaklaşımlar geliştirebilirler.