Entegre Su Yönetimi Yüksek Lisans Programı Nedir?

Entegre Su Yönetimi Yüksek Lisans Programı, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, su politikalarının oluşturulması ve su kaynaklarının korunması üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, su kaynaklarının yönetimi, su kalitesi, su politikaları, su arıtma teknolojileri ve su kaynaklarının korunması gibi konuları incelerler.

Mezunlar, su yönetimi birimlerinde, su arıtma tesislerinde, belediyelerde veya özel sektörde çalışabilirler. Su kaynaklarının yönetimi konusunda uzmanlaşabilir, su politikalarının oluşturulmasına katkı sağlayabilir, su arıtma projelerini yönetebilir ve su kaynaklarının korunması için çalışmalar yapabilirler.