Arazi Yönetimi Ve Politikası Yüksek Lisans Programı Nedir

Arazi Yönetimi ve Politikası Yüksek Lisans Programı, arazi kullanımı, planlama ve yönetimine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere arazi kaynakları yönetimi, arazi değerlendirme teknikleri, arazi politikaları ve sürdürülebilir arazi kullanımı konularında bilgi ve beceriler sağlar. Mezunlar, kamu kurumları, belediyeler, arazi planlama şirketleri, çevre danışmanlık firmaları ve kalkınma projeleri gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, tarım, ormancılık ve çevre koruma gibi sektörlerde de arazi yönetimi ve politikası alanında görev alabilirler.