Fizyoloji Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ? Çalışma Alanları

Fizyoloji Yüksek Lisans Programı, canlı organizmaların normal fizyolojik fonksiyonlarını ve bu fonksiyonların düzenlenmesini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, hücresel ve sistem düzeyindeki fizyolojik süreçleri, organ sistemlerinin çalışmasını, sinir sistemi ve hormonal düzenlemeyi daha derinlemesine araştırırlar.

Mezunlar, araştırma laboratuvarlarında, akademik kurumlarda, sağlık kurumlarında veya ilaç firmalarında çalışabilirler. Fizyolojik süreçleri araştırabilir, laboratuvar deneyleri yapabilir, veri analizi yapabilir ve sonuçları raporlayabilirler. Ayrıca, sağlık sektöründe, tıbbi cihaz ve ilaç endüstrisinde, spor performansı ve egzersiz fizyolojisi alanlarında çalışma fırsatları da bulunabilir.