Finansal Ekonometri Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Finansal Ekonometri Yüksek Lisans Programı, istatistiksel ve ekonometrik yöntemleri finansal verilerin analizinde kullanmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, finansal verilerin analizi, finansal modellerin oluşturulması, risk yönetimi, tahmin ve ekonometrik yöntemlerin finansal uygulamaları gibi konuları incelerler.

Mezunlar, finans kurumlarında, sermaye piyasalarında, finansal danışmanlık firmalarında, araştırma merkezlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Finansal verilerin analizini yapabilir, tahmin ve modelleme tekniklerini uygulayabilir, risk analizi yapabilir ve finansal kararlar için istatistiksel temelli stratejiler geliştirebilirler. Ayrıca, finansal piyasaların davranışlarını ve etkileşimlerini analiz edebilir, portföy yönetimi stratejileri oluşturabilir ve finansal risklerin ölçülmesi ve yönetimi konusunda uzmanlaşabilirler.