Deprem Riskli Yapılar Ve Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Deprem Riskli Yapılar ve Kentsel Dönüşüm Yüksek Lisans Programı, deprem riski altındaki yapılar ve kentsel alanların dönüşümü konularında uzmanlaşmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, deprem riski analizi, yapısal güçlendirme teknikleri, risk azaltma stratejileri, kentsel dönüşüm politikaları ve planlaması gibi konuları içermektedir.

Öğrenciler, deprem riski altındaki yapıları değerlendirebilir, güçlendirme yöntemlerini uygulayabilir ve kentsel dönüşüm projelerinde yer alabilirler. Ayrıca, deprem riski yönetimi, afet planlaması ve sürdürülebilir kentsel gelişme gibi alanlarda çalışma fırsatı bulabilirler. Mezunlar, belediyelerde, özel sektörde veya kentsel dönüşüm projelerinde danışmanlık yaparak veya yöneticilik rollerinde çalışabilirler.