Felsefe Ve Din Bilimleri Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Felsefe ve Din Bilimleri Yüksek Lisans Programı, felsefe ve dinin ilişkisini, din felsefesini ve din sosyolojisini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, din ve felsefe arasındaki etkileşimi, din felsefesinin temel kavramlarını, din sosyolojisi teorilerini ve dinin toplumsal ve kültürel boyutlarını incelerler.

Mezunlar, akademik kurumlarda öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışabilir, dini kurumlar ve vakıflarda görev alabilir, kültür ve sanat projelerinde yer alabilir veya sosyal hizmet kuruluşlarında danışmanlık yapabilirler. Ayrıca, din ve felsefe arasındaki ilişkiyi derinlemesine araştırabilir, dinin toplumsal ve kültürel etkilerini analiz edebilir ve din sosyolojisi alanında araştırmalar yapabilirler.