Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Yl. Prg. Nedir ?

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, öğretmen adaylarının din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini etkili bir şekilde öğretebilmelerini hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretimine yönelik pedagojik yaklaşımları, öğretim materyali geliştirme stratejilerini, öğrenci değerlendirme yöntemlerini ve öğretmenlik becerilerini içerir.

Öğrenciler, öğretim sürecini planlama, ders materyallerini hazırlama, öğrenci motivasyonunu sağlama ve değerlendirme stratejilerini kullanma konularında eğitim alırlar. Mezunlar, ilkokul ve ortaokullarda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışabilirler.