Diyaliz Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Diyaliz Önlisans Programı, böbrek yetmezliği olan hastalara diyaliz tedavisi sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere diyaliz tedavi yöntemleri, diyaliz cihazlarının kullanımı, hasta bakımı, hijyen ve enfeksiyon kontrolü gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, diyaliz merkezlerinde, hastanelerde, sağlık kuruluşlarında veya böbrek hastalıkları ile ilgili merkezlerde çalışabilirler. Diyaliz cihazlarını kullanarak diyaliz tedavisi yapabilir, hastaların diyaliz sürecini yönetebilir, hasta bakımını ve hijyen kurallarını uygulayabilirler. Ayrıca, diyaliz cihazlarının bakımını yapabilir, tedaviye ilişkin kayıtları düzenleyebilir ve diyaliz ekibinde işbirliği yapabilirler.