Diş Protez Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar ?

Diş Protez Teknolojisi Önlisans Programı, diş protezleri ve diş tedavisi alanında çalışanlara destek sağlamayı amaçlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere diş protezlerinin tasarımı ve üretimi, diş laboratuvarı teknikleri, diş materyalleri ve diş tedavisi süreçleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, diş hekimleri ve diş protez teknisyenleriyle birlikte çalışarak diş protezlerinin tasarımını ve üretimini gerçekleştirebilirler. Diş laboratuvarında diş modellerini hazırlayabilir, diş protezlerinin uyumunu ve estetiğini sağlayabilir, diş materyallerini kullanarak protezlerin üretimini yapabilirler. Ayrıca, hasta kayıtlarını ve laboratuvar raporlarını düzenleyebilir, sterilizasyon işlemlerini yönetebilir ve laboratuvar ekipmanlarını bakımını yapabilirler.