Denizci Sağlığı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Denizci Sağlığı Önlisans Programı, denizcilik sektöründe çalışan personelin sağlık ve güvenlik konularında bilgi ve beceri kazanmasını amaçlayan bir programdır. Bu program, öğrencilere denizci sağlığı ve hijyeni, denizdeki sağlık riskleri, acil durum müdahalesi ve denizcilik sektöründe sağlık hizmetleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, denizcilik şirketlerinde, gemi ve denizcilik kuruluşlarında, sağlık merkezlerinde veya denizcilik sağlık birimlerinde çalışabilirler. Denizcilik sektöründe çalışan personelin sağlık kontrollerini yapabilir, sağlık ve hijyen standartlarını uygulayabilir, acil durumlarda müdahale edebilir ve denizcilik sektöründe sağlık hizmetleri sunabilirler.