Endüstri İlişkileri Ve İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisansı

Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi Yüksek Lisans Programı, öğrencilere iş dünyasında insan kaynakları yönetimi, iş ilişkileri, çalışma hukuku ve işletme yönetimi konularında uzmanlık kazandırmayı amaçlayan bir lisansüstü programdır.

Bu programda öğrenciler, insan kaynakları stratejileri, işe alım ve seçme, performans değerlendirme, işçi sendikaları ve iş ilişkileri, çalışma hukuku ve iş sağlığı ve güvenliği gibi konuları incelerler. Ayrıca işletmelerde insan kaynakları politikalarının geliştirilmesi, çalışanların motivasyonu ve tatmini, iş ilişkilerinin yönetimi gibi konulara odaklanırlar.

Mezunlar, insan kaynakları departmanlarında, iş ilişkileri birimlerinde, işe alım ve personel seçme şirketlerinde, danışmanlık firmalarında veya işletmelerde insan kaynakları yöneticisi, insan kaynakları uzmanı veya iş ilişkileri uzmanı gibi rollerde çalışabilirler.