Ebelik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Ebelik Yüksek Lisans Programı, ebelik mesleğiyle ilgili uzmanlık sağlamayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, doğum ve doğum öncesi dönemde annelere sağlık hizmeti sunma, doğum sürecini yönetme, doğum sonrası bakım ve bebek sağlığı konularında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar.

Öğrenciler, gebelik takibi, doğum yönetimi, doğum komplikasyonlarının müdahaleleri, doğum sonrası bakım ve emzirme danışmanlığı gibi konuları öğrenirler. Mezunlar, hastanelerde, doğumhanelerde, sağlık merkezlerinde veya kadın sağlığı kuruluşlarında ebe olarak çalışabilirler.