Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması Ekonomisi Yl. Prg. Nedir ?

Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması Ekonomisi Yüksek Lisans Programı, eğitim yönetimi, denetimi, planlaması ve ekonomi konularında derinlemesine bir eğitim sunan bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere eğitim kurumlarının yönetimi ve idaresiyle ilgili teorik ve pratik bilgileri kazandırmayı amaçlar.

Öğrenciler, eğitim politikalarının oluşturulması, eğitim kurumlarının denetimi, eğitim programlarının planlanması ve mali kaynakların yönetimi gibi konuları öğrenirler. Aynı zamanda, ekonomi alanında temel kavramlar ve analitik beceriler de kazandırılır. Mezunlar, eğitim kurumlarının yönetiminde ve planlamasında görev alabilir, eğitim politikalarının oluşturulması ve değerlendirilmesi süreçlerine katkıda bulunabilirler. Ayrıca, eğitim ekonomisi alanında araştırma yapabilir veya eğitim politikalarıyla ilgili analizler gerçekleştirebilirler.