Eğitimde Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Eğitimde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans Programı, öğrencilere eğitim süreçlerinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sunma becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir programdır. Bu program, öğrencilere psikolojik danışmanlık ve rehberlik teorilerini, yöntemlerini ve uygulamalarını öğretirken, onları öğrencilerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerine destekleyici bir rol oynamaya hazırlar.

Mezunlar, okullarda çalışarak öğrencilere bireysel ve grup danışmanlık hizmetleri sunabilir, akademik başarıyı artırmak, sosyal becerileri geliştirmek ve duygusal sorunları ele almak için rehberlik yapabilirler. Ayrıca, üniversitelerde kariyer danışmanlığı, öğrenci gelişimi ve psikolojik hizmetler birimlerinde, eğitim danışmanlık merkezlerinde, gençlik merkezlerinde veya özel danışmanlık ofislerinde çalışma imkanları bulunmaktadır. Mezunlar ayrıca araştırma ve eğitim politikaları üzerinde çalışan kurumlar veya eğitim danışmanlık şirketlerinde de görev alabilirler.