Film Tasarımı Yl. Prg. Nedir ?

Film Tasarımı Yüksek Lisans Programı, sinema ve görsel medya alanında film yapımının farklı yönlerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, senaryo yazımı, film prodüksiyonu, sinematografi, kurgu, kostüm tasarımı, set tasarımı, ışık düzenlemesi gibi alanlarda derinlemesine bilgi ve beceri kazanırlar.

Mezunlar, film endüstrisinde yönetmen, yapımcı, senarist, sinematograf, kurgucu, kostüm tasarımcısı, set tasarımcısı veya ışık düzenlemeci gibi çeşitli görevlerde çalışabilirler. Ayrıca, film festivallerinde, yapım şirketlerinde, reklam ajanslarında veya medya kuruluşlarında görev alabilirler. Film yapım sürecinin farklı aşamalarında yer alabilir, yaratıcı projeler geliştirebilir, film prodüksiyonunu yönetebilir veya film endüstrisinde yenilikçi yaklaşımlar geliştirebilirler.