İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yl. Prg. Nedir ?

İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde sosyal bilgiler derslerini öğretmek için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına sosyal bilgiler öğretimi konusunda derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere sosyal bilgiler öğretim yöntemleri, öğretim materyalleri, öğrenci değerlendirme teknikleri, sosyal bilgiler müfredatı ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Mezunlar, ilköğretim okullarında sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, sosyal bilgiler eğitim materyalleri hazırlayabilir, ders programlarını geliştirebilir ve sosyal bilgiler eğitimiyle ilgili araştırmalar yapabilirler.