Avrupa Birliği Siyaseti Ve Uluslararası İlişkiler Yl. Prg. Nedir ?

Avrupa Birliği Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı, Avrupa Birliği'nin siyasi süreçlerini, iç politikalarını ve dış ilişkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu program, öğrencilere AB siyasetini, AB'nin politik kurumlarını, AB üyeleri arasındaki ilişkileri, AB'nin dış politikasını ve AB'nin uluslararası ilişkilerini öğretir. Mezunlar, AB politikalarının analizi, siyasi danışmanlık, diplomatik görevler ve uluslararası ilişkilerde AB'nin rolü konusunda uzmanlaşabilirler.