Ehvenişer Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre, "ehvenişer" kelimesi, "iyisi kötüsü yok, aralarında fark yok, hepsi aynı derecede kötü veya iyi" anlamına gelir.

Genellikle birçok şeyin arasında ayrım yapmadan, hepsini aynı derecede değersiz veya değerli olarak göstermek için kullanılır. Bu kelime, karşılaştırma yapmadan veya seçim yapmadan bir durumu veya nesneyi tanımlamak için kullanılır.

Örnek cümle: Bu iki seçenek arasında seçim yapmak zorunda değiliz, ikisi de ehvenişer.

"Ehvenişer" kelimesi, bir şeyin veya durumun niteliklerini değerlendirmeden sadece onun varlığını ifade etmek için kullanılır.