Müdafaa Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Müdafaa kelimesi, bir kişinin, bir topluluğun veya bir ülkenin kendisini korumak için yaptığı savunma eylemlerini ifade eder. Savunma, bir tehlikeye karşı korunma veya bir saldırıya karşı direnme anlamına gelir. Bu bağlamda "müdafaa", bir şeyi tehlikeden veya saldırıdan koruma eylemi olarak kullanılır.

Kökeni: "Müdafaa" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça'da "مدافعة" (mudafaa) kelimesi savunma veya koruma anlamına gelir.

Örnek Cümle: Ülkenin müdafaa kuvvetleri, ulusal güvenliği sağlamak için sürekli olarak hazır ve eğitimli olmalıdır.