Gerontoloji Bölümü Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Gerontoloji, yaşlanma süreci ve yaşlılık dönemiyle ilgili konuları inceleyen bir bilim dalıdır. Gerontoloji Bölümü ise bu konuları araştıran ve öğrencilere yaşlanma süreci, yaşlılık sağlığı, yaşlılık psikolojisi, yaşlılarda bakım ve yaşlıların toplumsal yaşama katılımı gibi alanlarda eğitim veren bir lisans programıdır. Gerontoloji Bölümü mezunları, hükümet kurumları, sağlık ve sosyal hizmet kuruluşları, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde çeşitli alanlarda çalışabilirler. Bu mezunlar, yaşlı nüfusun sağlık, refah ve toplumsal katılımını desteklemek için çeşitli rollerde görev alabilirler.

Mezunlar, yaşlıların sağlık sorunları, yaşlı bakımı, yaşlılarda toplumsal katılım ve yaşlılarla ilgili politikalar gibi konularda görev alabilirler.Bu programdaki öğrenciler, yaşlanma süreci, yaşlılık sağlığı, yaşlılık psikolojisi, yaşlılarda bakım ve yaşlıların toplumsal yaşama katılımı gibi konulara odaklanırlar.

Öğrenciler, yaşlılarda görülen sağlık sorunları, yaşlıların beslenmesi, yaşlı bakımı ve rehabilitasyonu, yaşlılarda hareketlilik, yaşlıların toplumsal yaşama katılımı, yaşlılarda psikolojik sorunlar ve yaşlılık politikaları gibi konularda teorik ve pratik eğitim alırlar.Gerontoloji Bölümü mezunları, yaşlıların sağlık sorunları, yaşlı bakımı, yaşlılarda toplumsal katılım ve yaşlılarla ilgili politikalar gibi konularda çalışarak, sektörde gerekli bilgi ve becerilerini kullanırlar.

Mezunlar, hükümet kurumları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kuruluşları, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde görev alarak, yaşlanma süreci ve yaşlılıkla ilgili sorunlara çözümler üretebilirler.Özetle, Gerontoloji Bölümü, yaşlanma süreci ve yaşlılıkla ilgili konuları araştıran ve öğrencilere yaşlılık sağlığı, yaşlılık psikolojisi, yaşlılarda bakım ve yaşlıların toplumsal yaşama katılımı gibi konuları öğreten bir lisans programıdır. Bu program mezunları, hükümet kurumları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kuruluşları, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde çalışarak, yaşlanma süreci ve yaşlılıkla ilgili sorunlara çözümler üretebilirler.