Evde Hasta Bakımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Evde Hasta Bakımı Önlisans Programı, evde hasta bakımının temel prensipleri, sağlık değerlendirmesi, temel sağlık hizmetleri, ilaç uygulamaları, hijyen ve hasta güvenliği gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere evde hasta bakımının gerektirdiği becerileri, hasta bakım planlamasını ve hasta güvenliğini sağlama yöntemlerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, sağlık hizmeti sağlayıcılarında, evde bakım şirketlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde veya özel hasta bakım hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler. Evde hasta bakımı sağlayabilir, sağlık değerlendirmeleri yapabilir, ilaç uygulamalarını gerçekleştirebilir ve temel sağlık hizmetleri sunabilirler. Ayrıca, hasta güvenliğini sağlamak için önlemler alabilir, evde bakım planlarını oluşturabilir ve hasta ve ailelerine danışmanlık sağlayabilirler.