Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans Programı Nedir

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans Programı, acil durum yönetimi, yangın güvenliği, kurtarma operasyonları ve sivil savunma alanlarında eğitim sunar. Bu program, öğrencilere yangın güvenliği önlemleri, yangın söndürme teknikleri, ilk yardım, kurtarma operasyonları, yangın güvenlik ekipmanlarının kullanımı ve acil durum planlaması gibi konuları kapsar.

Mezunlar, itfaiye teşkilatlarında veya sivil savunma birimlerinde çalışabilirler. Yangın güvenliği önlemlerini uygulayabilir, yangın söndürme operasyonlarına katılabilir, kurtarma operasyonlarında görev alabilir ve acil durum müdahale ekiplerinde yer alabilirler.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik mezunları, kamu kurumları, itfaiye teşkilatları, sivil savunma birimleri, özel güvenlik şirketleri veya endüstriyel tesislerde iş bulabilirler. Yangın güvenliği denetimleri yapabilir, acil durum planlarının hazırlanmasına katkıda bulunabilir ve toplumda yangın güvenliği bilincinin artırılmasına yönelik projelere katılabilirler.