Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Önlisans Programı, tıbbi bitkilerin yetiştirilmesi, işlenmesi, bitkisel ilaç üretimi, aromatik bitkilerin kullanımı ve bitki özleri konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere tıbbi bitkilerin tanımlanması, yetiştirilmesi, bitki özleri elde etme yöntemleri, bitkisel ilaç üretimi süreçleri ve aromatik bitkilerin kullanımı gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, bitki yetiştiricilik işletmelerinde, bitkisel ürün şirketlerinde, bitkisel ilaç üreticilerinde veya doğal ürünler sektöründe çalışabilirler. Tıbbi bitkilerin yetiştirilmesini yapabilir, bitki özleri elde etme süreçlerini yönetebilir, bitkisel ilaçların üretimine katkıda bulunabilir ve aromatik bitkilerin kullanım alanlarını araştırabilirler.