Elektrikli Cihaz Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Önlisans Programı, elektrikli cihazların tasarımı, üretimi,bakımı ve onarımı konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere elektrikli cihazların çalışma prensipleri, elektrik devreleri, elektronik bileşenler, cihaz montajı ve testi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, elektrikli cihaz üretim şirketlerinde, teknik servislerde, elektronik atölyelerde veya perakende satış noktalarında çalışabilirler. Elektrikli cihazların montajını yapabilir, test işlemlerini gerçekleştirebilir, arıza tespiti ve onarımı yapabilirler. Ayrıca, müşteri taleplerini karşılayacak şekilde özelleştirilmiş cihazlar tasarlayabilir, teknik dokümantasyon hazırlayabilir ve müşterilere teknik destek sağlayabilirler.