Çevre Koruma ve Kontrol Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çevre Koruma ve Kontrol Önlisans Programı, çevre bilimi, çevre kirliliği, çevre yönetimi, atık yönetimi ve çevre mevzuatı gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere çevre kirliliği analizi, atık yönetimi planlaması, çevresel etki değerlendirmesi ve çevre koruma yöntemleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çevre koruma ve kontrol birimlerinde, çevre danışmanlık firmalarında, belediyelerde veya çevre yönetimi alanında çalışabilirler. Çevresel etki değerlendirmesi yapabilir, atık yönetim planları oluşturabilir, çevresel izleme ve denetim faaliyetlerinde görev alabilir ve çevresel koruma projeleri geliştirebilirler. Ayrıca, çevre mevzuatına uyum sağlama ve çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunma konularında çalışmalar yapabilirler.