Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar?

Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Nedir?

Sosyal Hizmetler Önlisans Programı, bireylerin ve toplumların yaşadığı çeşitli sorunlarla başa çıkmalarına ve yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak sosyal hizmet becerilerini öğreten bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere sosyal hizmet ilkelerini, danışmanlık tekniklerini, sosyal hizmet modellerini, kriz müdahalesini ve toplum hizmetlerini içeren geniş bir yelpazede konuları kapsar. Bu şekilde, öğrenciler toplumun ihtiyaçlarını anlamak ve sosyal değişim sağlamak için donanımlı hale gelirler.

Sosyal Hizmetler ve Sosyal Hizmet Bölümleri Nedir?

Üniversitelerdeki sosyal hizmetler bölümleri genellikle iki aşamalı olarak sunulur. İlk aşama, iki yıllık bir önlisans programıdır. Bu programı tamamlayan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile dört yıllık lisans programına geçiş yapabilirler. Lisans programı ise sosyal hizmet alanında daha kapsamlı bir eğitim sunar ve öğrencilere daha derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırır.

Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Ne İş Yapar?

Bu programı tamamlayan mezunlar, sosyal hizmet kurumlarında veya sosyal yardım merkezlerinde çalışabilirler. Bireylere danışmanlık yapabilir, ihtiyaç değerlendirmesi yapabilir, destek grupları yönetebilir ve sosyal hizmet programlarına katkıda bulunabilirler.

Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Mezunları Nerelerde Çalışır?

Sosyal Hizmetler mezunları, sosyal hizmet kuruluşlarında, çocuk koruma birimlerinde, huzurevlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde veya danışmanlık merkezlerinde istihdam edilebilirler. Bireylerin ve toplumun yaşadığı sosyal sorunlarla ilgilenerek, kriz durumlarında müdahale edebilir ve destek sağlayabilirler. Ayrıca, sosyal politikaların geliştirilmesi ve sosyal adaletin sağlanması için çalışmalar yapabilirler.