Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği-Elektronik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği-Elektronik Yüksek Lisans Programı, elektronik mühendisliği ve haberleşme mühendisliği alanlarının birleşimini içeren bir eğitim sunar. Bu programda, öğrenciler elektronik devreler, haberleşme sistemleri, sinyal işleme, iletişim protokolleri, mikrodalga teknolojisi ve optik haberleşme gibi konuları derinlemesine incelerler.

Elektronik ve haberleşme mühendisliği-elektronik mezunları, telekomünikasyon şirketleri, haberleşme sektörü, araştırma ve geliştirme kuruluşları, savunma sanayii ve akademik kurumlar gibi çeşitli alanlarda çalışabilirler. Mezunlar, elektronik devre tasarımı, haberleşme ağları, sinyal işleme algoritmaları ve iletişim sistemlerinin entegrasyonu gibi konularında uzmanlaşabilirler. Ayrıca, kablosuz iletişim teknolojileri, optik ağlar ve siber güvenlik gibi ileri araştırma konularında çalışma imkanı da bulunmaktadır.