Bilgisayar Bilimi Ve Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir?

Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, bilgisayar bilimi ve mühendisliği alanında ileri düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilere yönelik bir lisansüstü programdır. Bu program, algoritmalar, yapay zeka, veritabanı yönetimi, yazılım mühendisliği, veri madenciliği ve bilgisayar ağları gibi konuları kapsar.

Öğrenciler, bilgisayar sistemlerini analiz edebilir, yazılım projelerini tasarlayabilir ve geliştirebilir, veri analitiği yapabilir ve yapay zeka uygulamaları geliştirebilirler. Mezunlar, teknoloji şirketlerinde, araştırma kurumlarında, üniversitelerde veya kendi girişimlerinde bilgisayar mühendisi, yazılım geliştirici, veri analisti veya yapay zeka uzmanı olarak çalışabilirler.