Enerji Bilimi Ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı Nedir

Enerji Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı, enerji alanında bilimsel ve teknik bilgiye sahip olmayı hedefleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji kaynaklarının karakteristikleri, enerji dönüşüm teknolojileri, enerji depolama sistemleri, enerji analizi ve sürdürülebilir enerji konularını incelerler.

Mezunlar, enerji araştırma laboratuvarlarında, enerji şirketlerinde, enerji danışmanlık firmalarında veya üniversitelerde akademik kariyer yapabilirler. Yenilenebilir enerji teknolojilerini geliştirebilir, enerji depolama sistemleri üzerinde çalışabilir, enerji analizi ve modellenmesi yapabilir ve enerji politikalarıyla ilgili çalışmalara katılabilirler.