Enerji Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Nedir?

Enerji Sistemleri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, enerji üretimi, dağıtımı, yönetimi ve kontrolü üzerine mühendislik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji sistemleri analizi, enerji dönüşüm teknolojileri, güç elektroniği, enerji depolama sistemleri, akıllı şebekeler ve enerji verimliliği gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji sektöründe çalışan şirketlerde, enerji araştırma laboratuvarlarında, enerji planlama birimlerinde veya enerji mühendislik firmalarında çalışabilirler. Enerji sistemlerinin analizini yapabilir, enerji dönüşüm teknolojileri üzerinde çalışabilir, enerji depolama sistemlerini tasarlayabilir ve akıllı şebekelerin geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.