Felsefe Ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Felsefe ve Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı, felsefi düşüncenin sosyal politika alanına uygulanmasını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, sosyal politika teorilerini, etik ve sosyal adalet konularını, politik felsefeyi ve toplumsal sorunları incelerler.

Mezunlar, kamu kurumlarında, araştırma merkezlerinde, sivil toplum örgütlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Sosyal politika alanında araştırmalar yapabilir, sosyal politika stratejileri geliştirebilir, politikaların etik ve adalet boyutlarını analiz edebilir ve toplumsal sorunlarla ilgili politika önerileri sunabilirler. Ayrıca, sosyal politikanın felsefi temellerini inceleyebilir ve sosyal politika ile felsefe arasındaki etkileşimi analiz edebilirler.