Biyomalzeme Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Biyomalzeme Yüksek Lisans Programı, biyoloji ve malzeme bilimleri alanındaki bilgileri bir araya getirerek biyomedikal uygulamalar için yeni malzemelerin tasarımı ve geliştirilmesine odaklanan bir programdır. Bu programda, biyomalzeme sentezi, karakterizasyonu, biyolojik etkileşimlerin değerlendirilmesi, biyouyumluluk testleri, biyomalzeme-biyolojik sistem etkileşimleri ve uygulama alanları gibi konular üzerinde çalışılır.

Öğrencilere biyomalzeme mühendisliği prensipleri, biyomühendislik teknikleri, biyomedikal cihazlar ve implantlar için malzeme seçimi gibi konuları içeren teorik ve pratik beceriler kazandırılır. Mezunlar, biyoteknoloji şirketlerinde, araştırma merkezlerinde veya akademik kurumlarda çalışabilir, biyomedikal malzeme tasarımı ve geliştirme projelerine katılabilir veya sağlık sektöründe danışmanlık hizmetleri verebilirler.