Eskiçağ Tarihi Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Eskiçağ Tarihi Yüksek Lisans Programı, antik çağlarda (örneğin Antik Yunan, Roma, Mısır, Mezopotamya) tarih, kültür ve toplum üzerine odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, antik dönem tarihini, arkeolojik buluntuları, antik toplumların siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yapılarını incelerler.

Mezunlar, üniversitelerde akademik kariyer yapabilir, arkeoloji ve tarih alanlarında çalışabilir, kültür mirası kurumlarında görev alabilir veya antik döneme yönelik araştırma projelerinde yer alabilirler. Antik dönem tarihi üzerine araştırmalar yapabilir, arkeolojik kazı ve keşiflere katılabilir, antik toplumların kültürel ve tarihsel analizlerini yapabilir ve antik döneme ilişkin yayınlar ve belgeseller hazırlayabilirler.