Farmasötik Biyokimya Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Farmasötik Biyokimya Yüksek Lisans Programı, ilaçların biyokimyasal etkileşimlerini, metabolizmasını ve etkilerini inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, ilaç metabolizması, ilaç-biyomolekül etkileşimleri, ilaçların hedefe spesifik etkileri ve ilaçların biyokimyasal analizleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, sağlık kurumlarında veya akademik kurumlarda çalışabilirler. İlaç metabolizması üzerine araştırmalar yapabilir, ilaç-biyomolekül etkileşimleri ve ilaçların hedefe spesifik etkileri üzerine çalışmalar yapabilir, ilaçların biyokimyasal analizlerini gerçekleştirebilir ve ilaçların farmasötik özelliklerini değerlendirebilirler. Ayrıca, ilaç formülasyonları üzerinde çalışmalar yapabilir ve ilaçların biyoyararlanımını artırmaya yönelik stratejiler geliştirebilirler.