Farmasotik Botanik Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Farmasötik Botanik Yüksek Lisans Programı, bitkilerin farmasötik özelliklerini, bitki kaynaklı ilaçların geliştirilmesini ve bitkisel ürünlerin kullanımını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bitkisel kaynaklı ilaçların kimyasal bileşenlerini, farmakolojik etkilerini, bitki yetiştirme tekniklerini, bitki analiz yöntemlerini ve bitkisel ürünlerin formülasyonunu incelerler.

Mezunlar, ilaç firmalarında, araştırma merkezlerinde, bitkisel ürünler endüstrisinde veya akademik kurumlarda çalışabilirler. Bitkisel kaynaklı ilaçların geliştirilmesine katkıda bulunabilir, bitki analizleri yapabilir, bitki yetiştirme ve bitki ekstraksiyon tekniklerini uygulayabilir ve bitkisel ürünlerin kalite kontrolü ve standardizasyonu üzerinde çalışabilirler.