Felsefe Tarihi, Felsefe Yüksek Lisansı

Felsefe Tarihi ve Sistematik Felsefe Yüksek Lisans Programı, felsefe tarihini inceleyerek aynı zamanda sistematik felsefe alanına da odaklanan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, felsefi akımların ve düşünürlerin tarihini incelerken aynı zamanda felsefi sorunlara sistemli bir şekilde yaklaşmayı öğrenirler.

Mezunlar, akademik kurumlarda öğretim görevlisi veya araştırmacı olarak çalışabilir, felsefe dergilerinde yayın yapabilir, felsefe tarihi ve sistematik felsefe alanında araştırmalar yürütebilir veya kültür ve sanat projelerinde yer alabilirler. Ayrıca, felsefi sorunlara sistematik bir şekilde yaklaşarak yeni teorik yaklaşımlar geliştirebilir, felsefe tarihini ve sistematik felsefeyi entegre edebilir ve felsefi düşüncenin tarihî ve sistemik boyutlarını analiz edebilirler.