Enformatik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Enformatik Yüksek Lisans Programı, bilgi bilimi, bilgisayar bilimi ve bilgi teknolojileri arasındaki etkileşimi inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, bilgi sistemleri, bilgisayar programlama, veritabanı yönetimi, veri analitiği, yapay zeka ve bilgi güvenliği gibi konuları incelerler.

Mezunlar, bilgi teknolojileri şirketlerinde, araştırma merkezlerinde, akademik kurumlarda veya endüstride çalışabilirler. Bilgi sistemleri geliştirme projelerinde görev alabilir, yapay zeka ve veri analitiği projeleri yapabilir, bilgi güvenliği stratejileri oluşturabilir ve bilgi sistemlerinin etkin kullanımını sağlamak için danışmanlık hizmeti verebilirler.