Feza Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Feza" kelimesi Arapça kökenli olup, "فضاء" (fazā) kelimesi Arapça'da "uzay" anlamında kullanılır.

Anlamı:
Feza terimi, genellikle gökyüzünün kapsamını veya uzayın genişliğini ifade eder. Bu kelime, astronomi, havacılık ve uzay bilimleri gibi disiplinlerde sıklıkla kullanılır ve genellikle evrenin genel yapısını veya uzayın sonsuzluğunu ifade etmek için kullanılır. Bu terim, gökyüzü, uzay veya kozmos gibi anlamlar içerebilir ve geniş bir anlam yelpazesine sahiptir.

Örnek Cümle:

• "Gece gökyüzünü izleyerek, fezanın sonsuzluğunu düşündüm."
  • "Astronomlar, feza hakkında daha fazla bilgi edinmek için gözlemler yapıyorlar."