Tahayyül Kelime Anlamı Nedir? - TDK

''Tahayyül'', Türkçede "hayal etme, zihinde canlandırma, bir şeyi düşünme veya göz önüne getirme" anlamına gelen Arapça kökenli bir kelimedir. Zihinsel bir süreç olan ''bir şeyi tasarlamak veya düşünmek'' amacıyla zihinde canlandırma eylemini ifade eden bir terimdir.

Tahayyül, insanların düşünce süreçlerinde önemli bir rol oynar ve yaratıcı düşünme, hayal gücü geliştirme veya plan yapma gibi birçok alanında kullanılır.

Örnek cümleler:

• Yazar, yeni romanında fantastik bir dünya tahayyül etti ve okuyucularını bu dünyanın içine çekmeye çalıştı.
  • Sanatçı, tablosunda güzel bir manzara tahayyül etti ve onu tuval üzerinde resmetti.
  • Proje ekibi, gelecekteki başarıyı tahayyül ederek çalışmalarına motivasyon kazandı.

"Tahayyül" kelimesi, bir şeyi düşünmek, hayal etmek veya planlamak amacıyla zihinde canlandırmak için kullanılır ve genellikle yaratıcılıkla ilişkilendirilir.