Sübut Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Sübut" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup "ثبوت" (ṯubūt) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Sübut" kelimesi, bir şeyin varlığını veya doğruluğunu ispat etme veya kanıtlama anlamına gelir.

Bu kelime, bir iddianın veya tezin geçerli olduğunu gösterme eylemini ifade eder. Sübut, genellikle kanıtlar veya deliller aracılığıyla gerçekleştirilir.

Örnek Cümle:

• Mahkeme, suçlunun suçunu işlediğine dair yeterli sübut bulamazsa, suçlu beraat edebilir.
  • Bilimsel araştırmalar, hipotezlerin doğruluğunu veya yanlışlığını sübut etmek için önemlidir.
  • Hukuk davalarında, her iki taraf da kendi iddialarını sübut etmek için deliller sunar.