İlköğretim Okul Öncesı Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

İlköğretim Okul Öncesi Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı, ilköğretim seviyesinde okul öncesi eğitim vermek için öğretmenlere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğretmen adaylarına okul öncesi dönemdeki çocukların eğitimi, gelişimi ve öğretimiyle ilgili derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencilere okul öncesi öğretim yöntemleri, oyun tabanlı öğrenme, çocuk psikolojisi, öğrenci değerlendirme teknikleri ve ilgili araştırma alanlarında bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler. Mezunlar, ilköğretim okullarında okul öncesi öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, okul öncesi eğitim materyalleri hazırlayabilir, eğitim programlarını düzenleyebilir ve okul öncesi eğitim alanında araştırmalar yapabilirler.