Çalışma Psikolojisi Ve İnsan Kaynakları Yl. Prg. Nedir ?

Çalışma Psikolojisi ve İnsan Kaynakları Yüksek Lisans Programı, iş ortamında psikolojik faktörlerin incelendiği ve insan kaynakları yönetimiyle ilgili becerilerin geliştirildiği bir programdır. Bu programda, öğrencilere işyerindeki psikolojik süreçler, çalışan motivasyonu, liderlik, iş stresi, performans değerlendirmesi, kariyer gelişimi gibi konular üzerine derinlemesine bilgi verilir. Ayrıca, iş ortamında psikolojik danışmanlık, takım çalışması ve çalışanların ruh sağlığını koruma gibi konular üzerinde çalışmalar yapılır.

Çalışma Psikolojisi ve İnsan Kaynakları mezunları, insan kaynakları departmanlarında, iş sağlığı ve güvenliği birimlerinde, danışmanlık firmalarında ve araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Ayrıca, işyerlerinde psikolojik danışmanlık hizmeti verebilir ve çalışanların iş tatmini ve verimliliğini artırmaya yönelik projeler geliştirebilirler.