Ekonomik Jeoloji Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar?

Ekonomik Jeoloji Yüksek Lisans Programı, jeoloji ve ekonomi disiplinlerinin birleştiği bir programdır. Bu programda öğrenciler, jeolojik verileri ekonomik faaliyetlerle ilişkilendirerek doğal kaynakların keşfi, çıkarılması ve değerlendirilmesi konularında bilgi sahibi olurlar. Jeolojik haritalama, maden rezervlerinin belirlenmesi, enerji kaynaklarının araştırılması, çevresel etkilerin değerlendirilmesi gibi konular programın odak noktaları arasındadır.

Mezunlar, maden şirketlerinde, enerji sektöründe, araştırma kurumlarında, çevre danışmanlık firmalarında veya kamu sektöründe jeolojik ekonomi uzmanı, maden mühendisi veya enerji politikası analisti olarak çalışabilirler. Ayrıca, akademik kariyer yapma ve jeoloji-ekonomi araştırmaları yürütme imkanı da bulunmaktadır.