Halk Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Halk Eğitimi Yüksek Lisans Programı, yetişkinlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumun gelişimine katkıda bulunma amacıyla halk eğitimi alanında uzmanlaşmak isteyen öğrencilere yönelik bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere halk eğitimi teorileri, yetişkin eğitimi yöntemleri, program planlama ve değerlendirme, halk eğitimi politikaları ve toplum katılımı konularında bilgi ve beceriler sağlar.

Program, öğrencileri halkın eğitim ihtiyaçlarını belirleme, eğitim programları tasarlama ve uygulama, toplumun eğitim düzeyini artırma ve sosyal değişime katkı sağlama konularında yetiştirir. Mezunlar, halk eğitimi merkezlerinde, devlet dairelerinde, sivil toplum kuruluşlarında veya üniversitelerde halk eğitimi uzmanı, eğitim koordinatörü, program yöneticisi, danışman veya öğretim görevlisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, eğitim projeleri geliştirebilir, toplum tabanlı eğitim programları tasarlayabilir ve yetişkin eğitimi alanında araştırma yapabilirler.