Hayat Boyu Öğrenme Yl. Prg. Nedir ? Ne İş Yapar ?

Hayat Boyu Öğrenme Yüksek Lisans Programı, öğrenmeyi sadece okul dönemiyle sınırlamayan bir perspektifte, bireylerin yaşam boyu öğrenme sürecini desteklemeyi hedefleyen bir yüksek lisans programıdır. Bu program, öğrencilere eğitim ve öğretim teorileri, yetişkin eğitimi, mesleki gelişim, eğitim teknolojileri ve öğrenme psikolojisi gibi konularda derinlemesine bir eğitim sunar.

Program, öğrencileri yaşam boyu öğrenme projeleri tasarlama, eğitim programları geliştirme, eğitim ihtiyaçlarını belirleme ve öğrenme ortamlarını yönetme konularında yetiştirir. Mezunlar, üniversitelerde, eğitim kurumlarında, mesleki gelişim merkezlerinde, şirketlerde veya sivil toplum kuruluşlarında eğitim uzmanı, öğrenme ve gelişim danışmanı, eğitim programı yöneticisi veya eğitim teknolojisi uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.